close
Felnőttoktatásra jelentkezés
online 2017/2018. tanév
Köszöntjük a Békéscsabai Szakképzési Centrum Felnőttoktatásán
Válasszon több képzésünk közül, és adja le jelentkezését most online, a jelentkezem gombra kattintva.
A *-al megjelölt szakképzések hiányszakmákat jelölnek.
A választott szakképzés neve (1. helyen): Jelöljön meg akár több képzést is. Amennyiben az 1. helyen megjelölt képzés bármilyen okból kifolyólag (pl. kevés létszám) nem indulna el, úgy az azt követő 2. helyen megjelölt képzést vesszük figyelembe, egészen a 4. helyen megjelölt képzésig.

Tájékoztató a felnőttoktatásról
A választott szakképzés neve (2. helyen):
A választott szakképzés neve (3. helyen):
A választott szakképzés neve (4. helyen):
Jelentkező neve:
Jelentkező születési helye és ideje:
Jelentkező anyja neve:
Jelentkező tanulói azonosítószáma:
Jelentkező mobil száma:
Jelentkező e-mail címe:
Ha van szakképesítése, annak megnevezése:
További információ: felnottoktatas@bszc.hu, Tel.: +36 70 199 20 01
Állásajánlatok

Békéscsabai Szakképzési Centrum

Aktualitások
Hírek

Az artisztika reménységei

Az artisztika reménységei

Dr. Reisinger János tartott előadást Arany Jánosról a Széchenyiben

„Ki nekünk Arany János?” című előadást hallgathatták meg a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziumában a diákok 2017. június 13-án.

Díjátadó ünnepségen vehették át a főigazgatói elismeréseket a Széchenyi tanulói

A Békéscsabai Szakképzési Centrum 2017. május 18-án a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma dísztermében rendezte meg az I. Díjátadó Ünnepséget, amelyen a tanulók és felkészítő tanáraik Mucsi Balázs Sándor főigazgatótól vehették át a főigazgatói elismeréseket az országos tanulmányi versenyeken elért kiemelkedő eredményeikért.

Ünnepélyes keretek között adták át a bázisintézményi címet a Széchenyinek

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma igazgatója, Paláncz György az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” címet és az azzal járó oklevelet és bázisintézményi dísztáblát 2017. május 23-án vehette át a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetőjétől, Simon Nóra Edinától a Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Dísztermében megrendezett BÁZISINTÉZMÉNYI CÍMÁTADÓ ÜNNEPSÉGEN.

Bázisintézményi címet vett át a Trefort

Ünnepélyes keretek között vehette át iskolánk, a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet.

Széchenyis diákok svájci szakmai gyakorlaton

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma 14.B osztályos tanulói (Pallagi Angelika, Péli Zsolt, Szabados Dávid, Tóth Gabriella és Váczi Anna) 2016. december 10-től 2017. április 9-ig szakmai gyakorlaton vettek részt Svájcban, a Chur környéki régióban, Graubünden tartományban. A felkészítő tanár Deákné Kovács Krisztina.

A Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumának tanulóinak szakmai kirándulása a tállyai bányában

Puchard Zoltán, a COLAS Hungária Kft. technológiai igazgatója hívta meg a Vízmű diákjait az egyik külszíni fejtésű bányájukba, hogy megnézzék a kőtermék gyártást. A cég fő profilja az út- és autópálya építés. Az utazást így az útépítő, geológus és fluidumkitermelő szakos diákjaink részére szervezte meg Tóth-Nagy Terézia tanárnő, hiszen az ő képzési profiljukhoz illeszkedik a téma. Az egyeztetések során aztán felmerült, hogy az egyik legkülönlegesebb élményt nyújtó munkafolyamatot, a robbantást is megismerhetik és megtekinthetik a tanulók.

Végzős tanulók jutalmazása a Széchenyi iskolagyűlésén

Végzős tanulók jutalmazása a Széchenyi  iskolagyűlésén

Rendhagyó szerenáddal búcsúztak tanáraiktól a 12. évfolyamosok a Széchenyiben

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma 12. évfolyamos tanulói rendhagyó szerenáddal köszönték meg tanáraiknak az elmúlt négy, illetve öt év munkáját.

„Év tanulója díjakat” adtak át a Széchenyiben

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma 2017. május 6-i ballagási ünnepségén vehették át ballagó diákok a legmagasabb elismeréseket a tanulmányi teljesítményükért és a tanulmányi versenyeken elért eredményeikért.

Dobogós helyeken a Vízmű diákjai

Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyeken is eredményesek voltak a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma diákjai.

ÁSZÉV versenyeredmények

A 2017. április 3-án és 4-én Szolnokon megrendezésre került Ágazati és Ágazaton Kívüli Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak Versenyében (ÁSZÉV) a BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiumának döntőbe jutott tanulói igen szép eredményt értek el.

Arany diplomát kapott a Trefort fiúkórus

2017. május 3-án rendezték meg a Békés megyei ifjúsági kórusok számára a minősítő hangversenyt. A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége 1934 óta szervezi az " Éneklő Ifjúság " hangversenyeket, amely azóta élő mozgalommá terebélyesedett.

Első helyezést ért el a Szakma Sztár Fesztiválon a Trefort tagiskola épületgépész technikus tanulója

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara immár tizedik alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár Fesztivált. A program keretében a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára 41 szakmában tartották meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőjét.   A versenyek selejtezőjét a megyei kamarák szervezték. Békés megyében mintegy 400 indulóból csupán 14-en jutottak a döntőbe, köztük a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákja, Hegedűs Nándor épületgépész technikus is. Kiegyensúlyozott versenyzéssel végül az országos első helyet szerezte meg.

A villamos tanulók is taroltak a Szakma Sztár 2017 versenyen

A Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának három tanulója vett részt villamos szakma csoportban Szakma Sztár Fesztivál országos döntőjében. Kálmán Zsolt villanyszerelő tanuló harmadik helyezést ért el, felkészítője Csatlós Antal osztályfőnöke Balogh Csaba. Szűcs Sándor erősáramú elektrotechnikus tanuló szintén harmadik helyen végzett, felkészítője Nádas Gusztáv, osztályfőnöke pedig Rácz Attila. Pongrácz Dávid elektronikai technikus tanuló negyedik helyen végzett, felkészítője és osztályfőnöke Rácz Attila volt.

SZKTV országos döntő – Gulyás Márkó II. helyezett, Kindli Tünde IV. helyezett

A Békéscsabai SZC Zwack tagiskolájának két eladó tanulója jutott be az SZKTV országos döntőjébe, ahol elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot.

Kazinczy-emlékérmes a Széchenyi diákja

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma diákja, Jantyik Zsanett (9.E) Kazinczy-emlékérmet kapott a Szép Magyar Beszéd Kárpát-medencei döntőjén elért eredményéért 2017. április 23-án.

Strasbourgban jártak a Vízműs diákok

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, egy csapatnyi, a Békéscsabai SZC-hoz tartozó Vásárhelyi tagiskola diákja elnyerte a jogot, hogy április elején az Európai Parlamentben részt vegyenek az Euroscola elnevezésű szimulációs játékon. Élményeikről Tóth Alexa fluidumkitermelő szakos tanuló számol be:

Eredményesen szerepelt a Széchenyi diákja az OSZTV-n

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanulója, Szép Marcell (14. C) az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjében sikeresen szerepelt 2017 áprilisában.

Egy arany- és két ezüstérem a Békés Megyei Diákolimpián

2017. április 25-26-án Békéscsabán, a Tünde utcai atlétikai pályán rendezték meg a Békés Megyei Diákolimpia atlétikai bajnokságát. A Békéscsabai SZC-hoz tartozó Zwack tagiskolát három versenyszámban két diák, Zahorán Adrienn és Hetényi Tamás képviselte. Tanulóink mind a három számban érmet nyertek és ezzel továbbjutottak az országos bajnokságra.

Centrum Futsal bajnokságot bonyolított le a Széchenyi

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziuma és Kollégiuma bonyolította le a CENTRUM FUTSAL elnevezésű körzeti bajnokságot 2017 áprilisában.

Változatos programok színesítették a Széchenyi Nyelvi hét rendezvénysorozatát

A Nyelvi hét programjait a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma  Idegen nyelvi munkaközössége szervezi évek óta. 2017 áprilisában is változatos, magas színvonalú előadásokon és programokon vehettek részt a diákok.

Szent-Györgyi nyomdászsikerek az ÁSZÉV-en!

Az Ágazati és Ágazaton Kívüli Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak Versenyének (ÁSZÉV) elődöntőjét március 16-án rendezték iskolánkban. A nyomdaipari ágazatban a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma nyolc tanulója jutott tovább az országos döntőbe. Ezzel az ágazatban a SZEGYA egyedüli iskolaként képviseltette magát a végső megmérettetésen!

4. helyezett az ÁSZÉV-en a Szent-Györgyi tanulója

Az idei tanévben Szolnokon rendezték meg az Ágazati Szakmai Érettségi Verseny (ÁSZÉV)-korábbi években SZÉFTV-országos döntőjét.

Országos első lett Szeles Ágnes, a Szent-György tagiskola kiadványszerkesztő tanulója

Idén első alkalommal vettek részt tanulóink az Országos Tanulmányi Verseny Képző- és iparművészeti ágazatán belül lefolytatott versenyen. A verseny egy házi előválogatóval kezdődött, amelyet az Alkotóházban tartottunk meg.

Mitykó Veronika Országos Diákolimpiai Bajnok

2017. április 22-23-án Pécsen rendezték az Országos Súlyemelő Diákolimpia Döntőt, melyen a Békéscsabai SZC Zwack tagiskolánk két tanulója Mitykó Veronika és Prorok György vett részt.

Verseltünk a Versfolyamon

A Jókai színház hagyományosan több éve megrendezi a Költészet napja alkalmából április 11-én a 24 órás Versfolyamot , melyen évente 1-1 órán mi lehettünk a versek házigazdái. Idén a BSZC Kemény Gábor Szakgimnáziuma diáksága és tanárai mellett, a vendégként meghívott Kemény Gitárklub tagjai megzenésített verseket adtak elő szerkesztett formában. A vers-óra házigazdája  Skultétiné Barna Anita igazgatónő volt. ​

Széchenyis diákok sikeresen szerepeltek az ÁSZÉV döntőjében

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma diákjai a 2016/2017. tanévi Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak verseny (ÁSZÉV) döntőjében, 2017 áprilisában, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrumban eredményesen szerepeltek Turisztikai ismeretek és Közgazdaság ismeretek vizsgatárgyakból.

Országos döntőn állt dobogóra a Zwack tanulója

2017. április 22-én a Debreceni SzC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában került megrendezésre az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny országos döntője, ahol a  Békéscsabai SZC Zwack tagiskoláját Felegyi Dominik 9. osztályos szakács tanuló reál, és Domokos Imre 10. osztályos cukrász tanuló humán kategóriában képviselte.

Keményes diák szakmai sikere

A Nemzetgazdasági Minisztérium ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyének (ÁSZÉV) országos döntőjében Tóth Nikoletta, a Békéscsabai SZC-hoz tartozó Kemény tagiskola 12. C osztályos (szállítmányozási ügyintéző) tanulója 2. helyezést ért el!

A Német Szállodaszövetség munkatársai a Széchenyiben

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumába látogattak a Német Szállodaszövetség munkatársai 2017. április 9-11. között.

Széchenyis diák lett az első helyezett matematika tantárgyból a 2016/2017. évi OKTV-n

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanulója, Kiglics Mátyás (12.D) lett az I. helyezett matematika tantárgyból az I. kategóriában a 2016/2017. évi Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV).

Taroltak a KÓS tanulói az országos ÁSZÉV versenyen!!!

Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak országos versenyén indultak leendő fotográfus tanulóink az optika ágazatban. Az országos döntőbe négy tanulónk jutott be és adhatott számot tudásáról: Baukó Boglárka, Bécsi Nelli, Für Henrik és Kalmár Anett. 

A KÓS 20. alkalommal rendezte meg a Kós Károly Kupát – Országos fodrász, kozmetikus tanuló- és felnőtt verseny

Iskolánk immár huszadik alkalommal rendezte meg a Kós Károly Kupát, ahol az ország minden területéről megmérettethetik magukat a fodrász és kozmetikus tanulók és felnőttek is, több versenyszámban.

A Zwack tagiskola tanulója 14. a súlyemelők ifjúsági világbajnokságán

Bangkokban rendezték meg a súlyemelők ifjúsági világbajnokságát. Thaiföld fővárosában magyar idő szerint vasárnap hajnalban a tárcsákhoz lépett Mitykó Veronika, a BSZC Zwack tagiskolájának tanulója, a Békéscsabai Előre Súlyemelő Club 17 éves versenyzője is.

A Föld Napja a Szent-Györgyiben

Április 22-én ünnepeljük a Föld Napját. Erre az alkalomra a Békéscsabai SZC-hoz tartozó Szent-Györgyis kiadványszerkesztők egy plakátsorozaton keresztül fogalmazták meg a környezetvédelemmel kapcsolatos gondolataikat. A plakátok komoly témákat feszegetnek, üzenetük mindannyiunk számára fontos lehet. Az alábbi válogatás a 13.d osztály munkáiból készült. A belőlük készült kiállítás az iskola alulájában megtekinthető.

Finnországi fodrász vendégtanuló a Kósban

Az Erasmus+ program keretében március 5-én Heli Lehtoranta, finn fodrász tanuló (a Porvooi Szakképző Iskola diákja) érkezett iskolánkba, a BSZC Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájába. Heli öt hetes szakmai gyakorlatát végzi Békéscsabán, Palkóné Zámbó Edit tanárnő, mesterfodrász vezetésével, meghatározóan az „Edit Szalon”-ban, illetve iskolánk fodrász szaktantermében. A rendkívül kedves finn diáklányt öthetes békéscsabai gyakorlatára elkísérte barátnője, Emmi Silmäri, aki egyébként meglehetősen eltérő életpályát tűzött ki céljául, ő geológusnak készül.

Városi középiskolai vers- és prózamondó verseny a Széchenyiben

A CSABAI KULTURÁLIS JÁTÉKOK 2017. évi rendezvénysorozat  VÁROSI KÖZÉPISKOLAI VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY programja 2017. április 05-én  (szerda) 15 órai kezdettel került megrendezésre a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában.

Széchenyis diák sikeres szereplése az angol OKTV országos döntőjében

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma diákja, Szekerczés Annabella (12.F) osztályos tanuló az Angol OKTV országos döntőjében a 22. helyezést érte el.

Nemzetközi matematikaversenyen vett részt a Széchenyi diákja

A 26. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen, amelyet 2017. március 23-27. között rendeztek meg Somorján, a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanulója, Kiglics Mátyás (12.D) a 15. helyezést érte el.

Sok hűhó – hát nem semmi! A Kós hihetetlen sikere az Ádámok és Évák Ünnepén!

Április 3-án, Békéscsabai Jókai Színházban idén már hatodik alkalommal ünnepelték az Ádámokat és Évákat azok a középiskolák, amelyek csatlakoztak szolnoki Szigligeti Színházból indult kezdeményezéshez, melynek célja a közösség- és közönségteremtés.

A Szent-Györgyi tagiskola sikeres szereplése az EuroSkills Budapesti előválogatóján

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiumának 14. f. osztályos, gyakorló ápoló tanulója, Krista Mariann, pályázatot nyújtott be, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság 2017. január végén megjelent EuroSkills, az ifjú szakemberek Európa-bajnokságának ápolás és gondozás kategóriájánakBudapesti előválogatójára. A pályázati feltételek között a szakmai ismeretek mellett az angol nyelvtudás is szerepelt.

Országos első tízben a Szent-Györgyi

2017. március 31. és április 01. között rendezték meg Miskolcon az I. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenyt.

Tarolt a Szent-Györgyi Budapesten, a Best Print-en!

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma idén is több pályamunkával nevezett be a Best Print Hungary versenyre.

Szerbiában jártunk

Néhány napja a Békéscsabai SzC Zwack tagiskolájának 6 tanulója - Arany Dorina, Molnár Patrik, Rófusz Roland, Szatmári Gergő, Szekeres Patrik, Zsilinszki Dia – és felkészítő tanáraik, Erdélyi Lajosné és Gyulai Éva Nis-ben, Szerbia második legnagyobb nemzetközi tudományos fesztiválján, a Festival Nauk Nije Bauk-on vett részt.

Törökországban jártunk

Március utolsó napjaiban Manisaban, az Erasmus+ KA2-es stratégia partnerségi együttműködés projektindító találkozóján vettünk részt. Iskolánkat a projekt management tagjai képviselték. A három napos találkozó során a program bolgár, olasz, román és török képviselőivel megegyeztünk a két éves munka közös ütemtervéről és feladatairól. A projekt témája "Innovatív technikák a vendéglátás területén". 

Versfolyam a világhálón Nagyenyedtől Békéscsabán át New Yorkig

Április 11-én, József Attila születésnapja, a Költészet Napja alkalmából versfolyamot szervez a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSzC) és a békési kötődésű Veritas Kulturális Egyesület. A délelőtt 10 órakor kezdődő program során felvidéki, kárpártaljai partiumi, erdélyi, vajdasági magyar tannyelvű, és a BSzC-hez tartózó békéscsabai iskolák diákjai mondanak verseket. A versfolyamot az érdeklődők élőben követhetik a YouTube-on a BSzC és a Varitas egyesület honlapjain (www.bszc.hu, www.tajgazda.hu).

A Szent-Györgyis elsősegélynyújtók kiválóan szerepeltek országos sportversenyeken

Az idei esztendő márciusában előbb az ITF Taekwon-do Országos Bajnokságát, majd pedig az Országos Kick-box Diákbajnokságot rendezték meg Békéscsabán. A versenyeken, a szabályok betartása mellett is előfordulhatnak a küzdelemből adódó sérülések. Ezek ellátására kérték fel a Békéscsabai SzC Szent-Györgyi tagiskolájának egészségügyi képzésben résztvevő tanulóit.

Kiállítás megnyitó a KÓSBAN: asztalos és ács tanulók alkotásai

2017. március 16-án került megrendezésre az asztalos és ács tanulók alkotásaiból készült kiállítás ünnepélyes megnyitója.

Szobor- és múzeum avatás Trefort Ágoston születésének 200. évfordulója alkalmából

Szobor újraavatással és egy múzeum megnyitásával emlékeztek a Békéscsabai SzC-hoz tartozó Trefort tagiskola tanárai és diákjai a névadó Trefort Ágoston születésének 200. évfordulójára a napokban.

Kollégiumi napok a Szent-Györgyiben

A Békéscsabai SzC-hoz tartozó Szent-Györgyi tagiskola a hagyományaihoz igazodva idén is márciusban rendezte meg a kollégiumi napokat.

Nemzetközi képzésen vett részt a Vízműs diák

Nemzetközi képzésen vett részt Puskely Gergő, a Békéscsabai SzC Vásárhelyi Pál tagiskolájának diákja, a Békéscsabai Diákönkormányzat elnöke március elején.

Vízműsök a Köröshegyi völgyhídon

Szakmai orientációs napok közlekedésépítőknek A Békéscsaba SzC-hoz tartozó Vásárhelyi Pál tagiskola közlekedésépítő szaktanárai a Magyar Közút Nonprofit Zrt. támogatásával és Szilvágyi-Hordós István segítségével szakmai kirándulást szerveztek a közlekedésépítő szak iránt érdeklődő 9. évfolyamos diákjai számára.

Matematika ösztöndíjat nyertek a Széchenyi diákjai

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma Út a tudományhoz alprogramra benyújtott sikeres pályázata segítségével, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő lebonyolítója által támogatott program, öt tehetséges diák és a mentortanár kutatási programja valósulhat meg 9 hónapon keresztül.

Alapítványi Bál a Széchenyiben

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma, valamint Az Egészségesebb és Műveltebb Ifjúságért Alapítvány 2017. március 18-án Alapítványi Bál rendezvényt szervezett.

BSZC ZWACK Keris diák az Ifjúsági Világbajnokságon

Mitykó Veronika súlyemelő, iskolánk 10/B osztályos tanulója 2017. március 11-én Szombathelyen, a Savaria Kupán aranyérmet szerzett és egyben új országos csúcsot állított fel.  A versenyen elért eredményével kvalifikálta magát a világbajnokságra, amelyet 2017. április 1-11. között rendeznek Thaiföldön, Bangkokban.

Szakmai versenyeken kiválóan szerepelnek a KÓS tanulói

Tanulóink – hasonlóan a korábbi évekhez – kiválóan szerepeltek az országos versenyek előválogatóin.  Többen első helyen jutottak tovább. Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak, mestereiknek!

Széchenyi győzelem 12. alkalommal a Bibó Kupán

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma lány kézilabda csapata 32. alkalommal vett részt az 50. Bibó Kupa Nemzetközi Kézilabdatornán Kiskunhalason 2017. március 11-12-én.

Széchenyis sikerek a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen

Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján, a szakközépiskolai kategóriában a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma 10., 11. és 12. évfolyamos tanulói eredményesen szerepeltek.

Történelem verseny a Szegyában

2017. március 7-én a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziumában megrendeztük a hagyományos iskolai történelmi csapatverseny döntőjét.

Történetíró pályázaton nyertek a Széchenyi diákjai

A Tót Melanzs Kiadó „Így élünk mi vidéken”  elnevezésű középiskolások számára kiírt történetírói pályázatán a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanulói dobogós helyezést értek el.

Széchenyis diák nyerte meg a Szép Magyar Beszéd megyei döntőjét

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma diákja nyerte meg a „Szép Magyar Beszéd” 2017. évi Békés megyei döntőjét a szakközépiskolai kategóriában 2017. március 8-án.

Társadalombiztosítási oktatófilm készítése a Széchenyiben a Magna Cum Laude és az Békéscsabai Előre NKSE közreműködésével

„A jövő biztonsága” Mit kell tudnunk a társadalombiztosításról? címmel oktatófilmet készít a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békéscsabai Médiacentrum a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma diákjainak közreműködésével 2017 február-márciusában.

A Szent-Györgyi tagiskola a városi bajnok a leány röplabdában

A Békéscsabai SZC Szent-Györgyi tagiskolájának leány röplabda csapata  2017-ben városi bajnok lett. Az elődöntőben az Andrássy csapatát, majd a döntőben a Közgé csapatát győzték le.

Sikeresen szerepelnek a Vízműs diákok a szakmai tanulmányi versenyeken

A Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál tagiskolájának tanulói sikeresen szerepelnek az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyeken (OSZTV). A vetélkedés még nem zárult le, de az eddigi eredmények bíztatóak.

Olimpikonok a Széchenyiben

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos és Csabai Edvin tizenhétszeres maratoni világbajnok kenus beszélgetett a diákokkal február utolsó napján.

A Széchenyi az Oktatási Hivatal Bázisintézménye

Az Oktatási Hivatal által kiírt az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” felhívására benyújtott rendkívül magas színvonalú pályaművek közül a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján az Oktatási Hivatala köznevelési elnökhelyettese a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumát érdemesnek ítélte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére.

BBCOS fodrász bemutató a BSZC Kós Károly Tagiskolában

Egyedülálló lehetőséget kaptak fodrász tanulóink, február 22-én betekinthettünk az újgenerációs hajfestékek világába. Az olasz BBCOS cég hazai képviselői hozták el iskolánk tanulói és a meghívott mesterek számára a hajgyógyászok által is elismert termékeket.

Rendészeti ügyintéző szakos hallgatók tréningje

Lezárták az első félévüket a Békéscsabán tanuló rendészeti ügyintéző szakos hallgatók. A diákok most egy tréningen vesznek részt, amelynek célja a csapatépítés, az összetartozás erősítése.

Finn grafikus tanulók a BSZC Szent-Györgyi tagiskolájában

Az idei esztendő februárjában két tanuló érkezett Finnországból, hogy a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma grafika és festészet óráin vegyen részt. Az együttműködés az Erasmus+ pályázat K1 diák mobilitás keretén belül történik.

Békési Érték-Mérő: országos elődöntőbe jutott be a Széchenyi csapata

A Békés Megyei Önkormányzat „Békési Érték-Mérő” vetélkedő megyei döntőjén I. helyezést ért el és így bejutott az országos elődöntőbe a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma 12. E osztály 4 fős csapata 2017. február 21-én, Békéscsabán.

Stratégiai partnerség részt vevője a Szent-Györgyi tagiskola az Erasmus + programban

A Békéscsabai SZC Szent-Györgyi tagiskolája 2016–tól több országgal együtt (Németország, Anglia, Málta, Spanyolország) részese egy úgy nevezett stratégiai partnerségnek. A projekt eredeti címe „Learning pathways of the Social and Health Care”.

A Szent-Györgyi tagiskola legjobb ápoló tanulói állták a versenyt

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívására Ápoló szakképesítés – ráépülés Országos Szakmai Tanulmányi Versenyén vettek részt a BSZC Szent-Györgyi tagiskola tanulói Budapesten.

PENdroid versenyen szerepeltek sikeresen a Széchenyi diákjai

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma csapata a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza és a PENdroid tehetséggondozó csoport által meghirdetett PENdroid 2017 országos döntőjében 2. helyezést ért el.

Széchenyis diák franciaországi élménybeszámolója

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumának egyik diákja, Kovál Barbara (11.E) az AFS csereprogramban vesz részt Franciaországban. Eddigi benyomásairól, tapasztalatairól számolt be.

Széchenyis diák tartott előadást külföldi cégvezetőknek a helyi turisztikai értékekről

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma egyik diákja, Seres Benedek Sándor 11.E osztályos tanuló ismertette a helyi turisztikai értékeket amerikai, kínai, lengyel cégvezetőknek a Mezőtúr közelében lévő Hercegasszony Birtok szálloda rendezvényén.

Széchenyis diákok a Kosárlabda B33 Diákolimpia Országos elődöntőjén

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanulói a Kosárlabda B33 Diákolimpia Országos elődöntőjén 9. helyezést értek el Budapesten 2017. február 6-án.

Békési Érték-Mérő vetélkedő: megyei döntőbe jutottak be a Széchenyi diákjai

A Békés Megyei Önkormányzat „Békési Érték-Mérő” vetélkedő járási középdöntőjén I. helyezést ért el a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma 12. E osztály 4 fős csapata 2017. február 10-én, Békéscsabán.

Észt tanulók a BSZC Trefort tagiskolájában

Az idei esztendő januárjának végén három informatikai tanuló érkezett az észtországi Tallinból, hogy az Erasmus+ mobilitási program keretében jó egy hónapos szakmai gyakorlatukat töltsék el az iskola falai között.

Valahol Erdélyben (fotópályázat)

Díjat nyert Farkas Viktória, a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumának és Kollégiumának útépítő és fenntartó technikus szakos diákja a győri Széchenyi István Egyetem által meghirdetett fotópályázaton.

Vízműs siker az Euroscolán – irány Strasbourg!

Április elején nagy kaland részese lehet iskolánk, a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumának és Kollégiumának maroknyi csapata!

A veronai busztragédia áldozataira emlékeztek a Széchenyiben

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában méltó módon tartottak megemlékezést a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére.

Békési Érték-Mérő vetélkedő járási fordulójába jutottak be a Széchenyi diákjai

A Békés Megyei Önkormányzat „Békési Érték-Mérő” vetélkedő 2. fordulójába jutott be a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma  12.E osztály 4 fős csapata.

Döntőbe jutottak a Trefort erősáramú elektrotechnikusai

A tavalyi nagy sikerre tekintettel a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. idén is meghirdette kétfordulós tanulmányi versenyét a Magyar Elektrotechnikai Egyesület szakmai közreműködésével.

INGYENES nyelvi, informatikai és vállalatvezetési képzés

2017. február elejétől a budapesti és vidéki szakképzési centrumokban ismét lehetőség nyílik arra, hogy INGYENES nyelvi, informatikai és vállalatvezetési képzésen vegyenek részt az érdeklődők.

Széchényis diák élménybeszámolója Olaszországból

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma egyik diákja, Sipos Eszter már 2016 szeptemberétől vesz részt az AFS Nemzetközi Csereprogramban: egy olaszországi középiskolában tanul. Eddigi élményeiről számolt be.

Próbanyelvvizsga a Gésziben

2016. december 19-én és 20-án a Békéscsabai SZC Gépészeti és Számítástechnikai Szakgimnáziuma és Kollégiumában a TIT Körösök Vidéke Egyesület támogatásával TELC próbanyelvvizsgán vehettek részt az érdeklődő tanulók.

Elektronikai verseny a Trefortban

Általános iskolások figyelem! Próbáljátok ki magatokat a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának versenyén. Szerezzétek meg az értékes nyeremények egyikét! Hajrá!

Olaszországban lesz cserediák a Széchenyi egyik tanulója

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanulója,  Meszesán László (11.E)  2017 januárjában fog kiutazni Olaszországba az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány programjával.

Bejutottak az OKTV 2. fordulójába a Széchenyis diákok

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanulói bejutottak az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) második fordulójába.

Szalagavató a Széchenyiben

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma 2016. december 17-én rendezte meg szalagavató ünnepségét a Városi Sportcsarnokban, ahol 155 végzős tanulónak tűzték fel a szalagot.

Kínai nyelvoktatás a Széchenyiben

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma intézményébe ellátogatott a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet újonnan kinevezett kínai igazgatója 2016. december 16-án.

Dobogós helyezést ért el a Széchenyis diák

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanulója, Tóth Gréta (9.D) a Magyar Diáksport Szövetség által a 2016/2017. tanévben meghirdetett asztalitenisz megyei döntőn 3. helyezést érte el.

Széchenyis győzelem a Kosárlabda B33 Diákolimpián

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziuma és Kollégiuma kosárlabda csapata a Magyar Diáksport Szövetség által 2016. december 14-én, Békéscsabán megrendezésre kerülő 2016/2017. tanév a Kosárlabda B33 megyei döntőjében I. helyezést ért el.

Dobogós helyezés a svédországi Göteborgban

Sajtótájékoztatón számolt be kedden svédországi élményeiről Vajgel Viktória, aki a dobogó második lépcsőjére állhatott fel az elmúlt héten Göteborgban.

A Széchenyis FUTSAL csapat bejutott a döntőbe

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziuma és Kollégiuma V-VI. korcsoportos Futsal (teremlabdarúgás) csapata a Magyar Diáksport Szövetség által 2016. december 8-án, Orosházán megrendezett 2016/2017. tanév megyei Futsal elődöntőjében I. helyezést ért el, bejutottak a döntőbe.

Napirenden a külföldi tanulmányutak: Erasmus +

December első napjaiban az Európai Szakképzés Hete programsorozat keretén belül a Békéscsabai SZC tagiskoláinak szakértői az Erasmus + 2017-2019-es pályázati ciklus teendőiről, a jelenleg tartó pályázatok megvalósításáról, szeminárium keretén belül egyeztették gondolataikat, osztották meg egymással terveiket.

Nyomdaipari Szimpózium a Szent-Györgyi tagiskolában

A Békéscsabai SZC Szent-Györgyi tagiskolában már hagyománynak számít az Andor-napi Szimpózium megrendezése.

Dobogós helyezés a svédországi Göteborgban

A dobogó második lépcsőjére állhatott az elmúlt hét végén a svédországi Göteborgban Vajgel Viktória, a Békéscsabai SZC-hoz tartozó Trefort tagiskola diákja a szakmák Európai Bajnokságának is hívott EuroSkills versenyen.

Finnországi szakmai gyakorlat 2017-ben!

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma ismét külföldi gyakorlat lehetőségét nyújtja tanulói számára az Európai Unió Erasmus+ programja által.

Sikeresen vettek részt a KÓS tanulói a magyarországi és Kárpát-medencei diákok számára megrendezett X. jubileumi vers- és prózamondó versenyen

A Szakiskolákért Kulturális Egyesület 2016. november 11-13-ig tartotta meg a X. Jubileumi Vers- és Prózamondó Versenyt, magyarországi és Kárpát-medencei diákok számára.

Mi is részt veszünk az Európai Szakképzési Héten!

Idén december 5-9 között kerül megrendezésre az Európai Szakképzési hét, amelyen a BSZC is részt vesz.

Finn-magyar nemzetközi mobilitási módszertani találkozó

A Békéscsabai Szakképzési Centrum adott helyt egy találkozónak, melyen a centrum tagiskolái és a finnországi Sataedu valamint Kainuun iskolák képviselői vettek részt.

Aranyérem és egyéni csúcs a Súlyemelő Országos Junior Bajnokságon!

2016. november 12-13-án, Pécsen került megrendezésre a súlyemelők felnőtt és junior országos bajnoksága. A Békéscsabai SZC Zwack tagiskolájának tanulója, a 16 éves Mitykó Veronika Junior korcsoportban, az idősebbek között szerezte meg az első helyezést.

A felnőtt szakképzés és oktatás tanulmányozása Finnországban

Európai együttműködéssel a szakképzés fejlesztéséért címmel a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) sikeres Erasmus + pályázatával 2016. 11. 06-13 között öt iskolai vezető, szakértő utazott ki Finnországba, Porvooba a felnőtt szakképzést és oktatást tanulmányozni.

Szent-Györgyis tanulók Finnországban

2016. november 05. és december 06. között a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziumának és Kollégiumának négy ápoló tanulójának van lehetősége arra, hogy szakmai gyakorlatát külföldön teljesítse az Erasmus+program keretén belül Finnországban.

Elsők a KÖZGÉSEK a kolbászgyúrásban!

A Csabai Kolbászfesztivál első napján, 2016. október 28-án, az ifjúsági kolbászgyúró versenyen KÖZGÉS siker született.

Határvadászokat toborzott a rendőrség a szakképzési centrumban

Határvadászokat toboroztak a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a napokban a Békéscsabai Szakképzési Centrumban.

Tésztából készült hidakat mutattak be a Vízműs diákok a Munkácsy múzeumban

A Békéscsabai SZC-hoz tartozó Vásárhelyi Pál iskola diákjai és tanárai voltak a főszereplői a Munkácsy Emlékház szervezésében rendezett „Híd, ami összeköt” elnevezésű programnak.

Kódolás hete a GSZI-ben

A Békéscsabai SZC Gépészeti tagiskolája is csatlakozott a Codeweek.eu által felkarolt Kódolás hete programsorozathoz. Iskolánkban nyílt foglalkozásokat tartunk, melynek első állomása a méltán népszerű Lego szakkör volt.

’56-ra emlékeztek a Gészis diákok

Október 17-e és 21-e között emlékeztek meg a Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Gépészeti és Számítástechnikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma diákjai az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról.

Beszámoló a PénzSztár verseny 2 napos szakmai programjáról

Több pénzügyi központban jártak a Közgés diákok A 2015 decemberében megrendezett PénzSztár verseny országos döntőjén a Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Közgé csapata 2. helyezést ért el.

Harmadik a Közgé a szakgimnáziumok országos rangsorában

A HVG minden évben elkészíti a középiskolák országos rangsorát. A kiadványban helyet kapnak külön rangsorolva a szakgimnáziumok (korábban szakközépiskolák) is.

Konferenciával és történelem órákkal emlékeznek a Békéscsabai SZC tanulói az ’56-os forradalomra

Konferenciával és rendhagyó történelem órákkal emlékezik meg a Békéscsabai Szakképzési Centrum több tagiskolája az ’56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról. A Kereskedelmi-, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképzési Alapítvány ugyanis sikerrel pályázott az 1956-os Emlékbizottsághoz és nyert el egymillió forintot.

Rendhagyó töri óra a Gésziben harckocsi vontatóval

A Garabonciás Napok keretein belül a Békéscsabai SZC Gépészeti tagiskolájában rendhagyó történelem órán ismerkedhettek meg a diákok az 1956-os forradalom és szabadságharc fegyvereivel.

A Haditornán negyedikek lettek a Gészis diákok

A napokban került megrendezésre a Békéscsabai Repülőtéren az idei Haditorna. A verseny célja a katonai pálya bemutatása, a fiatalok megismertetése a katonák mindennapi életével.

Október 16-a az Újraélesztés Nemzetközi Napja!

„kezünk életet menthet” Magyarországon évente több ezer ember veszíti életét otthonában, vagy közterületen hirtelen szívmegállás következtében, miközben azonnal megkezdett újraélesztéssel többségük megmenthető lenne.

Elhallgatott történelem

„Elhallgatott történelem” című pályázat keretében kirándultak és érdekes anyagokat gyűjtöttek a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Tagiskola 10. G osztályának tanulói a napokban.

Az ország legjobbjai között a Szegya elsősegélynyújtó csapata

A 45. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen az előkelő VI. helyezést értek el a Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Szegya 12. F osztályos tanulói az ifjúsági kategóriában. A remek csapat tagjai Juhász Csilla Sára tanárnő segítségével büszkén képviselték Békés megyét a versenyen.

Kétszeres Európa bajnok a Szent-Györgyiben

Mihály Réka a BSZC Szent-Györgyi Albert Iskolájának 13 /G. osztályos iparművész tanulója nem csak a művészetekben tehetséges.

Széchenyi megemlékezés a Közgében

Az elmúlt évekhez hasonlóan, a 2016/17-es tanévben is tisztelegtek a Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Közgé diákjai az iskola névadójának.

A BSZC Gépészeti Tagiskolájában járt az MTV élő adása.

A Robotok programozásának alapjait elsajátító táborozókkal a későbbiekben talán ipari, orvosi vagy egyéb mechatronikai ismereteket igénylő környezetben is találkozhatunk. A megyében működő vállalatok, vállalkozások már most munkaerőhiánnyal küzdenek ezen a területen!

FOLYAMATOSAN VÁRJUK A JELENTKEZŐKET A KÓSBAN

FOLYAMATOSAN VÁRJUK A JELENTKEZŐKET A KÓSBAN, 8. osztály után a következő képzéseinkre a 2016/2017. tanévben.

1 hónapos felkészítő a 2016-os EuroSkills versenyre a Kós tanműhelyében

Kiszel Szabolcs gyakorlati oktató ebben a tanévben 5 hétvégén vett részt 2 tanulónkkal a Skills Hungary versenyre való felkészülésben Budapesten, az Ybl Miklós Építőipari Szakképző Iskola Öv utcai tanműhelyében az ÉVOSZ szervezésében.

GSZI-s különdíj a Microsoft Office Challenge versenyen

A GSZI 10.B osztály nyolc fős Magic-Soft nevű csapata részt vett a Microsoft Office Challenge versenyen, ahol a Sway-ben elkészített bemutatójuk a Microsoft különdíját nyerte el. Ennek keretében a Microsoft Magyarország 2016.06.06 -án vendégül látta a csapat tagjait budapesti székházában, ahol érdekes programmal várták Óket a szervezők.

AZ ORSZÁG LEGJOBBJA A KÓS TANULÓJA - Rajt-cél győzelem az SZKTV-én

A 2015/2016. tanévben, a korábbiakhoz hasonló szép eredményeket értek el tanulóink az Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. De mind közül kimagaslik JUHÁSZ MÁRK, kőműves és hidegburkoló tanuló, aki I.HELYEZÉST ért el, remek teljesítménnyel.

A SZAKKÉPZÉS ÉLVONALÁBAN A KÓS - Nagyszerű eredmények a Szakma Sztár Fesztiválon

A 2015/2016. tanévben is megrendezésre került a Szakma Sztár Fesztivál, amelyen az ország legjobb tanulói, szakemberpalántái mérték össze "erejüket", tudásukat. Ebben az évben is nagy reményekkel indultak útnak Budapest felé iskolánk diákjai, hiszen az előző évek, évtizedek bebizonyították, hogy mindig van helyünk ezen a rangos megmérettetésen.

Szegyás siker a nyomdász versenyen

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakközépiskolája és Kollégiuma végzős kiadványszerkesztő tanulói 2016-ban elnyerték a Best Print Hungary verseny zsűrijének különdíját.

GSZI-s kaland az Operában

Különleges élmény részese lehetett 25 diák május 6-án, pénteken. Az „Operakaland” elnevezésű programnak köszönhetően a budapesti Erkel Színházba látogattunk. Ez az impozáns épület adott otthont Wolfgang Amadeus Mozart híres darabjának, A varázsfuvola című daljátéknak.

GSZI-s diákok a bíróságon

Az Országos Bírósági Hivatal „Nyitott Bíróságok” címmel programot hirdetett, amelynek célja, hogy a fiatal korosztályok betekintést nyerjenek az igazságszolgáltatás szervezetének felépítésébe, a bíróságok munkájába, egyszersmind a diákok jogi ismeretei bővüljenek, s minél inkább jogtudatos állampolgárrá váljanak.

Közgés sikerek az országos matematika versenyen

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskolájának tanulói a Nemzetközi Kenguru Matematika Verseny díjátadóján vettek részt Budapesten, az ELTE TTK Bolyai János termében.

Közgés Kazinczy-érmek

Az idén április 14-17. között rendezték meg a Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny 51. Kárpát-medencei döntőjét, melynek hagyományosan a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium adott otthont. Közel 140 középiskolás diák mérhette össze tudását e nemes versenyen, ahol egy szabadon választott, majd a helyszínen kapott kötelező értekező prózát kellett értő és értető módon tolmácsolniuk a versenyzőknek. Majd az írásbeli feladatban egy rövid szöveg hangsúlyait, szüneteit és kapcsolóelemeit kellett bejelölniük.

A Vízmű végzős útépítői jelentős sikert értek el az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen.

Írta: Tóth-Nagy Terézia A közlekedésépítő OSZTV bajnokcsapat Fehér kisbuszunk az április 8-ai pénteki eredményhirdetés után hazafelé tart. Heten ülünk benne szokatlan csendben, amit Attila tör meg: – Tanárnő, ha valaki látna most minket, nem hinnél el, hogy mi vagyunk a győztesek.

Hagyományos 24 órás sport a GSZI-ben

Idén is, már hagyományosan megrendezésre került a 24 órás sport, amelyben ebben az évben kissé rendhagyó módon a labdarúgás, kosárlabda, csocsó és röplabda mellett az e-sport is megjelent.

Legyél Te is informatikus előadás iskolánkban

2016. március 21-én a T-System képviseletében egy volt GSZI-s diák tartott előadást a Legyél Te is informatikus programsorozat keretében. Ezzel iskolánk is csatlakozott a programhoz, melynek célja az informatikai szakma iránti érdeklődés felkeltése.

Kiváló eredmények a nemzetközi versenyen

2016. március 17-19-ig került megrendezésre a 12. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny, Kovács Győző szellemében elnevezésű verseny Szekszárdon. Iskolánkat ezúttal két csapat képviselte két kategóriában.

Rendhagyó irodalomóra Kiss Lászlóval

Mi a különbség Balladi Netta és a Múzsa közt? A különbség jól látható: a Múzsa mindenütt ott van – Balladi Netta szintén" Kiss László volt vendége iskolánknak 2016. március 17-én rendhagyó irodalomóra keretei között. Az aulát megtöltötték a kíváncsi diákok, akik a korábbi évek egyik érettségi szóbeli tétel "főhősével" ismerkedhettek meg kötetlen beszélgetés keretei között.

Meghívó a BSZC Kós Tagiskolájában működő tehetséggondozó műhely alkotásaiból készült kiállításra

Az asztalos és ács tanulók alkotásainak kiállítása, mely a „Kőből, fából házat …” tehetségből várat című a Nemzeti Tehetség Program NTP-SZTG-15-0024 azonosító számú projekt keretében megvalósuló TEHETSÉGGONDOZÓ MŰHELY foglalkozásain készültek.

Matematika országos döntő: Dobogón a Közgés diákok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskolája 9. évfolyamos tanulói a Bolyai Matematika Csapatverseny döntőjén országos 3. helyezést értek el.

Szakmák éjszakája!

A Békéscsabai Szakképzési Centrum is csatlakozik a Szakmák éjszakája rendezvénysorozathoz. Széleskörű, igényes szakmai és szabadidős programok várják az érdeklődőket 2016. 04. 15.-én 18:00 - 22:00-ig

Megakadályozott egy kazánrobbanást a Trefortos diák

A való életben már tulajdonképpen megszerezte a szakmunkás bizonyítványát az a diák, aki a közelmúltban megakadályozott egy kazánrobbanást.

GÉSZI farsang a Gépész Diákszervezet szervezésében

Idén először került megrendezésre a „fals hangra” keresztelt farsangi műsor a Gépész Diákszervezet szervezésében. 2016. február 18-án délben indultak a programok, amelyek első fellépői az iskola tanárai voltak. Több színvonalas, sok energiát és gyakorlási időt igénybe vevő produkciót láthattak a diákok.

Nemzetközi fodrász és kozmetikus siker a BSZC Kós Károly Szakképző Iskolában

A BSZC Kós Károly Szakképző Iskolájának tanulói kiváló eredménnyel vettek részt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett, „SZABOLCS KUPA 2016" Nemzetközi Fodrász-Kozmetikus, Műkörömépítő, Műkörömdíszítő Felnőtt és Tanuló Versenyen. Nagyon büszkék vagyunk tanulóinkra és felkészítőikre, akik bizonyították, hogy iskolánkban nemzetközi viszonylatban is magas szintű szakmai képzés folyik.

Rendhagyó építési óra a Vízműben

Szerdán délelőtt különleges előadásban részesültek a Deák utcai iskola diákjai. A békéscsabai Vásárhelyi Pál Technikum egykori tanulója, Mosonyi László mérnök úr látogatott el hozzájuk. Az öregvízműs egy kétórás, szakmai élménybeszámoló formájában megtartott előadás keretében mutatta be életútját. A mai fiatalok egy szakmai sikerekben gazdag, változatos életpályával ismerkedtek meg, de bepillanthattak a folytatást felvázoló tervekbe is.

Econventio Pénzügyi Nap a Kós Károly Tagiskolában

Iskolánkban 2015 december  1-jén került megrendezésre  az Econventio Pénzügyi Kultúraközpont által tartott Pénzügyi Szakmai Nap.

Kós tagiskola diákjai a gyermekotthonban

A Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ és a Békéscsabai Jókai Színház közös jótékonysági estet szervezett "Angyalok szárnyalása" címmel, 2015. november 16-án.

Zöldenergia - Szakmai kirándulás megyénk első vízierőművében

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Szakképző Iskolája és Kollégiuma diákjai, 2015. november 13-án üzemlátogatáson vettek részt a békésszentandrási duzzasztóműben és a 2013-ban uniós támogatással megépített kisvízerőműben.

Szerezz piacképes szakmát a Békéscsabai Szakképzési Centrumban!

A BSZC 8 tagiskolájában az összes olyan szakmára hirdetünk képzéseket, amelyek lefedik a megye munkaerő piaci igényeit. A következő tanévtől az eddigi 12 helyett immáron 20 hiányszakmában részesülhetnek állami ösztöndíjban a tanulók, amelynek mértéke tanulmányi eredménytől függően akár 30 000 Ft is lehet.

Megyei második helyezést ért el a Keris Kiss Bettina

Második helyezést ért el az "Édes Anyanyelvünk" országos nyelvhasználati verseny megyei fordulóján a Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájának 13/C osztályos tanulója.

GINOP 5.2.4-16
Gyakornoki program pályakezdők támogatására
GINOP 5.2.4-16