close
Felnőttoktatásra jelentkezés
online 2017/2018. tanév
Köszöntjük a Békéscsabai Szakképzési Centrum Felnőttoktatásán
Válasszon több képzésünk közül, és adja le jelentkezését most online, a jelentkezem gombra kattintva.
A *-al megjelölt szakképzések hiányszakmákat jelölnek.
A választott szakképzés neve (1. helyen): Jelöljön meg akár több képzést is. Amennyiben az 1. helyen megjelölt képzés bármilyen okból kifolyólag (pl. kevés létszám) nem indulna el, úgy az azt követő 2. helyen megjelölt képzést vesszük figyelembe, egészen a 4. helyen megjelölt képzésig.

Tájékoztató a felnőttoktatásról
A választott szakképzés neve (2. helyen):
A választott szakképzés neve (3. helyen):
A választott szakképzés neve (4. helyen):
Jelentkező neve:
Jelentkező születési helye és ideje:
Jelentkező anyja neve:
Jelentkező tanulói azonosítószáma:
Jelentkező mobil száma:
Jelentkező e-mail címe:
Ha van szakképesítése, annak megnevezése:
További információ: felnottoktatas@bszc.hu, Tel.: +36 70 199 20 01
Állásajánlatok

Békéscsabai Szakképzési Centrum

Aktualitások
Arany diplomát kapott a Trefort fiúkórus

2017.05.04.

2017. május 3-án rendezték meg a Békés megyei ifjúsági kórusok számára a minősítő hangversenyt. A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége 1934 óta szervezi az " Éneklő Ifjúság " hangversenyeket, amely azóta élő mozgalommá terebélyesedett.

Ebben az évben a Csaba Gyöngye Kulturális Központba került sor erre a nemes eseményre. A kórusok a minősítés szempontjai közül választhattak, hogy A vagy B típusú minősítést kérnek. A BSZC Trefort Ágoston Fiúkórusa az A típusú minősítést kérte, melyben a jelentkezett kórusoknak változatos stílusokból, változatos karakterű kórusműveket kellett énekelni max. 15 perc terjedelemben. Az " A " minősítés fokozati: Bronz, Ezüst, Arany, Arany Diplomával. Az " Arany Diplomával" minősítéshez járulhatott még, Országos Dicsérő Oklevél. Amelyik kórus teljesítménye még az "arany diplomával " fokozatnál is jobb, az a minősítés mellé " Országos Dicsérő Oklevelet " is kaphatott.  Ezt a fokozatot a zsűri nem köteles kiadni, de a mi kórusunk ezt is megkapta.

Kilenc kórus jelentkezett a minősítő hangversenyre. A BSZC Trefort Ágoston Fiúkórusa ezen a megmérettetésen Arany Diplomát és Országos Dicsérő Oklevél minősítést szerzett.

A zsűri tagjai: elnök Jámbor Zsolt Kecskemét Kodály Intézet, dr Dohány Gabriella, Szeged és Almainé Szabó Gabriella, Szolnok.
Valamennyien gyakorló zenepedagógusok, a KÓTA listás szakértői, a karének és az utánpótlás nevelés elkötelezett és elismert szakemberei.

A zsűri tagjai egyértelműen elismerően nyilatkoztak a békéscsabai fiúkórusról. Kiemelkedően, példamutatónak állították be a kórus munkáját, és nem győztek csodálkozni, honnan szerezzük ezeket a jó hangú fiatalokat, és hogyan tudjuk megnyerni őket a kórusmuzsikálás örömeire. Tetszett a diákok kiállása, fegyelmezettsége, megjelenése is a zsűrinek. Felhívták a figyelmünket, hogy egyedülállók vagyunk ezen a téren, mert a szakképző centrumokból még ilyen színvonalú, ilyen jó zenei igényességgel összeállított műsort nem hallottak. A diákok lelkesedését, a megszólaló zeneművek dinamikai árnyaltságát, és a kifejező éneklést, a stílusos zenei hangzást, a műsorválasztást, valamint a karnagy és a kórustagok jó kapcsolatát külön kiemelték.
Igen elégedetten hagytuk el a koncert helyszínét, az AGÓRA multifunkcionális termet, mert nem csak az elért eredménynek örültünk, hanem azért is mert több remek, jó kórust hallottunk, ami inspirációt ad a további munkánkhoz. A szervezés és helyszín kifogástalan volt, így ténylegesen szép, remek napot tudhattunk magunk mögött.  

Tóth Olga kórusvezető


További képek a galériában

GINOP 5.2.4-16
Gyakornoki program pályakezdők támogatására
GINOP 5.2.4-16