close
Felnőttoktatásra jelentkezés
online 2017/2018. tanév
Köszöntjük a Békéscsabai Szakképzési Centrum Felnőttoktatásán
Válasszon több képzésünk közül, és adja le jelentkezését most online, a jelentkezem gombra kattintva.
A *-al megjelölt szakképzések hiányszakmákat jelölnek.
A választott szakképzés neve (1. helyen): Jelöljön meg akár több képzést is. Amennyiben az 1. helyen megjelölt képzés bármilyen okból kifolyólag (pl. kevés létszám) nem indulna el, úgy az azt követő 2. helyen megjelölt képzést vesszük figyelembe, egészen a 4. helyen megjelölt képzésig.

Tájékoztató a felnőttoktatásról
A választott szakképzés neve (2. helyen):
A választott szakképzés neve (3. helyen):
A választott szakképzés neve (4. helyen):
Jelentkező neve:
Jelentkező születési helye és ideje:
Jelentkező anyja neve:
Jelentkező tanulói azonosítószáma:
Jelentkező mobil száma:
Jelentkező e-mail címe:
Ha van szakképesítése, annak megnevezése:
További információ: felnottoktatas@bszc.hu, Tel.: +36 70 199 20 01
Állásajánlatok

Békéscsabai Szakképzési Centrum

Aktualitások
Rendészeti ügyintéző szakos hallgatók tréningje

2017.02.23.

Lezárták az első félévüket a Békéscsabán tanuló rendészeti ügyintéző szakos hallgatók. A diákok most egy tréningen vesznek részt, amelynek célja a csapatépítés, az összetartozás erősítése.

A Békéscsabai Szakképzési Centrumban 2016 őszén általános iskolát végzett, a rendőri hivatás iránt érdeklődő fiatalok számára rendészeti ügyintéző képzés indult. A diákok lezárták az első félévet, amelynek során a közismereti tárgyak mellett számos, a rendészeti tevékenységhez szükséges ismeret elsajátítását kezdték meg. Rendvédelmi jogi és közigazgatási ismereteket, társadalomismeretet, rendészeti kommunikációt, magánbiztonsággal kapcsolatos ismereteket, rendészeti informatikát és önvédelmi, intézkedéstaktikai ismereteket is tanulnak. Az előadók a diákok életkori sajátosságaihoz igazítottan igyekeznek az elméleti és gyakorlati órákat megtartani, szemléletessé tenni.

A félévi vizsgák után mindkét rendészeti ügyintéző szakos osztály, összesen 44 hallgató egy tréningen vesz részt. Ennek célja elsősorban a csapatépítés, az összetartozás erősítése. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főelőadója, Pengő Erzsébet r. százados bizalomra épülő, a figyelem fenntartását, a koncentrációt, a feszültség hatékony levezetését segítő módszereket ismertet meg a tanulókkal. Ezeket a diákok nem csak az iskolában, hanem később, a szolgálatellátás során is tudják hasznosítani.

A szakmai ismeretek oktatásában a rendőrök mellett óraadóként részt vesznek a büntetés-végrehajtás és a katasztrófavédelem szakemberei is. A 4 éves képzés során a diákok így betekintést kapnak a különböző rendészeti szervek tevékenységi köreibe. A rendészeti ügyintéző képzésben szerzett érettségi után pedig előnnyel jelentkezhetnek az ország rendvédelmi szakgimnáziumaiba, ahol rendőr tiszthelyettes szakképesítést szerezhetnek. 

GINOP 5.2.4-16
Gyakornoki program pályakezdők támogatására
GINOP 5.2.4-16