close
Felnőttoktatásra jelentkezés
online 2017/2018. tanév
Köszöntjük a Békéscsabai Szakképzési Centrum Felnőttoktatásán
Válasszon több képzésünk közül, és adja le jelentkezését most online, a jelentkezem gombra kattintva.
A *-al megjelölt szakképzések hiányszakmákat jelölnek.
A választott szakképzés neve (1. helyen): Jelöljön meg akár több képzést is. Amennyiben az 1. helyen megjelölt képzés bármilyen okból kifolyólag (pl. kevés létszám) nem indulna el, úgy az azt követő 2. helyen megjelölt képzést vesszük figyelembe, egészen a 4. helyen megjelölt képzésig.

Tájékoztató a felnőttoktatásról
A választott szakképzés neve (2. helyen):
A választott szakképzés neve (3. helyen):
A választott szakképzés neve (4. helyen):
Jelentkező neve:
Jelentkező születési helye és ideje:
Jelentkező anyja neve:
Jelentkező tanulói azonosítószáma:
Jelentkező mobil száma:
Jelentkező e-mail címe:
Ha van szakképesítése, annak megnevezése:
További információ: felnottoktatas@bszc.hu, Tel.: +36 70 199 20 01
Állásajánlatok

Békéscsabai Szakképzési Centrum

Aktualitások
Sikeresen szerepelnek a Vízműs diákok a szakmai tanulmányi versenyeken

2017.03.03.

A Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál tagiskolájának tanulói sikeresen szerepelnek az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyeken (OSZTV). A vetélkedés még nem zárult le, de az eddigi eredmények bíztatóak.

A közlekedéstechnikai szakirány döntőjébe például 6 diák jutott be a 74 fős mezőnyből. A sikerhez legalább 71 %-os eredményt kellett elérniük. Az országos döntő pontos időpontja még nem ismert, valamikor a tavasz folyamán rendezik meg. A technikusi vizsga az OSZTV-n elért jó helyezéssel kiváltható.

Készülnek tanulók a Közlekedésbiztonsági Kupára is, ennek városi döntője március 9-én lesz.

A „tésztahídépítő” diákok 3 csapattal neveztek be az I. SZOLMUSZ TÉSZTAHÍDÉPÍTŐ VERSENYRE, amelyre április 21-én kerül sor Szolnokon. A háromfős csapatoknak egy 700 mm hosszú, szabad nyílású hidat kell készíteni 1 kg száraztészta felhasználásával, amit tönkremenetelig fognak terhelni.  A pénzdíjas versenyen a legnagyobb terhet elviselő híd fog nyerni.

A magasépítő szakirány Győrben rendezendő középdöntőjébe, melyet március 13-án rendeznek 3 technikus diák jutott be. Ha ott legalább 60 %-os eredményt érnek el, akkor megszerezhetik a technikus bizonyítványt.

A szakmai érettségi vizsgatárgyak interaktív versenyének iskolai első fordulója márciusban lesz. Ezen a 12. évfolyamon tanuló diákok vehetnek részt.

A Vízműs tanulók készülnek a Nemzetközi Építész Diákkonferenciára is, amelyet április elején Veszprémben rendeznek meg. A hat fős csapatot 11-14. évfolyamos diákok alkotják.  A pályázati anyagok – felmérések és tablók - már készülnek. A konferencia témája a műemlékvédelem, a diákoknak helyi építészeti emlékeket kell bemutatniuk.

A Kreatív Építő Kezek versenyen pedig különleges építészeti szakmai feladatokat kell megoldaniuk a diákoknak minél kreatívabban, mindennapos használati tárgyak segítségével.

Földmérő, térinformatikai szakirány technikus tanulóinak szól a Mikovinyi Sámuel Térinformatikai Verseny, amelynek döntőjébe hárman jutottak be. Március 23-án Székesfehérváron rendezik meg a döntőt.

Losoncon GPS futóverseny lesz április 22-én, melyre 3 fős csapattal neveztünk: 2 fiú és 1 lány működik együtt a minél jobb helyezés reményében. A csapat tagjai 12. és 14. évfolyamra járnak.

A szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén szintén indulnak a földmérők, hasonlóan a magasépítőkhöz.

A vízügyi szakirány országos döntőjét Szegeden rendezik meg április 20-án. A helyi forduló nemrég zajlott le, az eredmény még nem ismert, de minden évben döntősök a Vízműs diákok ebben a versenyben, sőt rendszerint dobogós helyezést érnek el.

A szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén szintén elindultak a fluidumkitermelő szakma tanulói is.

GINOP 5.2.4-16
Gyakornoki program pályakezdők támogatására
GINOP 5.2.4-16