Felnőttoktatásra jelentkezés
Képzés kereső
Magyar
English
Deutch
Magyar
English
Deutch
Strasbourgban jártak a Vízműs diákok

2017.04.28.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, egy csapatnyi, a Békéscsabai SZC-hoz tartozó Vásárhelyi tagiskola diákja elnyerte a jogot, hogy április elején az Európai Parlamentben részt vegyenek az Euroscola elnevezésű szimulációs játékon. Élményeikről Tóth Alexa fluidumkitermelő szakos tanuló számol be:

Utunkat folytatva még szerda este megérkeztünk a németországi Augsburgba, ahol az első esténket töltöttük. Szállásunk elfoglalása után még felfedeztük a város legszebb helyeit, reggel pedig innen tovább gurultunk Franciaországba, kora délután pedig végre elértük az úti célunkat, Strasbourgot!

Amint lehetett, az óváros felé vettük az irányt, ahol megnéztük az itt magasodó katedrálist, sétáltunk a hangulatos utcákon, és persze igyekeztünk kipróbálni minél több helyi specialitást.

Ezen az estén már mindannyian izgatottak voltunk, hiszen pénteken várt ránk a parlament! A jegyzeteinket olvasgatva aludtunk el, és reggelre az izgatottságunk csak fokozódott. Miután a szigorú beléptetésen átestünk, lazításképpen reggelit kaptunk, majd a parlamenti ülésteremben Marc Tarabella európai parlamenti képviselő válaszolt a kérdéseinkre. Ezt követően más nemzetiségű diákokkal alkottunk csoportokat, együtt vettünk részt a délutáni frakcióüléseken. A programot a EUROGAME elnevezésű kvízjáték is színesítette. Ugyan elfáradtunk a program végére, délután 6 órára,- hiszen nagy figyelmet igényelt az, hogy idegen nyelveken politikai témákban kellett megnyilatkoznunk -, mégis mindenkinek felejthetetlen élmény volt ez a nap, abban megegyeztünk!

Este fáradtan bár, de még egyszer utoljára Strasbourg már előző napról ismert belvárosába kirándultunk, elbúcsúztunk a kedvenc helyeinktől, ugyanis hajnalban már indulnunk kellett haza.

Reggel a buszon szinte mindenki csak aludt, rettentően kimerültünk, de ezt senki sem bánta. 20 órás út elé néztünk, amit még egy gyönyörű hely meglátogatásával szakítottunk meg az ausztriai Mondseenél.

Örökre megmaradnak bennünk az utazás élményei, az együtt töltött 4 nap és a számtalan új felfedezés, tapasztalat! Rengeteget nevettünk, és felejthetetlen kalandjaink voltak, nagyon jó csapatot alkottunk, és minden helyzetből a legjobbat hoztuk ki. Biztosan mondhatom a csapat minden tagjának nevében, hogy akár holnap reggel is elindulnánk egy hasonló nagy utazásra!

Tóth Alexa 


További képek a galériában

vissza
Békéscsabai Szakképzési Centrum
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. centrum@bszc.hu 06 66/441-314
Békéscsabai Szakképzési Centrum
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.
06 66/441-314