Felnőttoktatásra jelentkezés
Képzés kereső
Magyar
English
Deutch
Magyar
English
Deutch
Stratégiai partnerség részt vevője a Szent-Györgyi tagiskola az Erasmus + programban

2017.02.22.

A Békéscsabai SZC Szent-Györgyi tagiskolája 2016–tól több országgal együtt (Németország, Anglia, Málta, Spanyolország) részese egy úgy nevezett stratégiai partnerségnek. A projekt eredeti címe „Learning pathways of the Social and Health Care”.

A projekt feladata és célja, hogy nemzetközi együttműködés során kidolgozzunk egy olyan szakmai programot, amely segítséget nyújt azoknak a diákoknak, akik az Európai Unió országaiban külföldi gyakorlatokat töltenek. A program kidolgozásához az egyes országok oktatási és szakképzési rendszerével ismerkedhetünk meg, valamint a gyakorlóhelyek lehetőségeit is feltérképezhetjük.

A projekt vezetője Finnország egyik szakképző intézménye Kouvola városában. Első lépésként az egyes országok képviselői egy finnországi találkozás alkalmával ismerhették meg egymást a karácsonyi hangulatban csillogó Lahti városában. A projekt tervezett menetét közösen egyeztettük és elkezdtünk megismerkedni a finn szakképzéssel.

Az újabb találkozóra 2017. február 12-17-ig került sor. Helyszín a németországi Eisenach városa volt. A program folytatásaként ennek a gyönyörű és hangulatos kisvárosnak a segítségével tovább mélyíthettük ismereteinket a már említett témákban. A projekt folytatásáról a továbbiakban is tájékoztatást fogunk nyújtani.

Végül néhány kép az eddig történtek krónikájaként.

Andó Mónika és Kis Erzsébet

vissza
Békéscsabai Szakképzési Centrum
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. centrum@bszc.hu 06 66/441-314
Békéscsabai Szakképzési Centrum
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.
06 66/441-314