close
Felnőttoktatásra jelentkezés
online 2017/2018. tanév
Köszöntjük a Békéscsabai Szakképzési Centrum Felnőttoktatásán
Válasszon több képzésünk közül, és adja le jelentkezését most online, a jelentkezem gombra kattintva.
A *-al megjelölt szakképzések hiányszakmákat jelölnek.
A választott szakképzés neve (1. helyen): Jelöljön meg akár több képzést is. Amennyiben az 1. helyen megjelölt képzés bármilyen okból kifolyólag (pl. kevés létszám) nem indulna el, úgy az azt követő 2. helyen megjelölt képzést vesszük figyelembe, egészen a 4. helyen megjelölt képzésig.

Tájékoztató a felnőttoktatásról
A választott szakképzés neve (2. helyen):
A választott szakképzés neve (3. helyen):
A választott szakképzés neve (4. helyen):
Jelentkező neve:
Jelentkező születési helye és ideje:
Jelentkező anyja neve:
Jelentkező tanulói azonosítószáma:
Jelentkező mobil száma:
Jelentkező e-mail címe:
Ha van szakképesítése, annak megnevezése:
További információ: felnottoktatas@bszc.hu, Tel.: +36 70 199 20 01
Állásajánlatok

Békéscsabai Szakképzési Centrum

Aktualitások
Széchenyis diákok sikeresen szerepeltek az ÁSZÉV döntőjében

2017.04.24.

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma diákjai a 2016/2017. tanévi Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak verseny (ÁSZÉV) döntőjében, 2017 áprilisában, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrumban eredményesen szerepeltek Turisztikai ismeretek és Közgazdaság ismeretek vizsgatárgyakból.

Az ÁSZÉV célja a tanulók felkészítése, az érettségi vizsgák elősegítése, a lehetőség biztosítása az érettségiző tehetséges tanulóknak a megmérettetésre, a kiemelkedő tanulmányi eredmények értékelése; ezen kívül a szaktanárok tehetséggondozó munkájának bemutatása; a szakgimnáziumok oktató-nevelő munkájának versenyszintű értékelése, a kiemelkedő oktató-nevelő tevékenység ösztönzése és elismerése.

A vizsgatárgyak versenyfeladatai az adott szakmacsoport érettségi követelményében megfogalmazott ismeretanyagon alapulnak. Az első forduló interaktív módon került lebonyolításra, a 2. forduló (döntő) írásbeli és szóbeli versenyrészek teljesítéséből állt.

Az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén elért 1-10. helyezésért 100, a 11-20. helyezésért 50, a 21-30. helyezésért 25 többletpontra jogosult a versenyző/jelentkező a felsőoktatási intézmények felvételi eljárásairól szóló 423/2012.(XII.29.) Korm. rendelet 21.§ (1) bekezdés pontja alapján.

A Turisztika ismeretek vizsgatárgyból Bálint Valentina Lilla (12.E) 1. helyezést, Kovács József 2. helyezést, Maár Kitti (12.E) 5. helyezést ért el. Felkészítő tanár: Aradszky Ilona Éva.

A Közgazdaság ismeretek vizsgatárgyból Balogh Vivien (12.F) 4. helyezést, Kuti Dorisz (12.F) 18., Tárnyik Lilla (12.F) 26. helyezést ért el. Felkészítő tanárok: Majoros Mária, Róta Ildikó, Uhrin Györgyi.

GINOP 5.2.4-16
Gyakornoki program pályakezdők támogatására
GINOP 5.2.4-16