close
Felnőttoktatásra jelentkezés
online 2017/2018. tanév
Köszöntjük a Békéscsabai Szakképzési Centrum Felnőttoktatásán
Válasszon több képzésünk közül, és adja le jelentkezését most online, a jelentkezem gombra kattintva.
A *-al megjelölt szakképzések hiányszakmákat jelölnek.
A választott szakképzés neve (1. helyen): Jelöljön meg akár több képzést is. Amennyiben az 1. helyen megjelölt képzés bármilyen okból kifolyólag (pl. kevés létszám) nem indulna el, úgy az azt követő 2. helyen megjelölt képzést vesszük figyelembe, egészen a 4. helyen megjelölt képzésig.

Tájékoztató a felnőttoktatásról
A választott szakképzés neve (2. helyen):
A választott szakképzés neve (3. helyen):
A választott szakképzés neve (4. helyen):
Jelentkező neve:
Jelentkező születési helye és ideje:
Jelentkező anyja neve:
Jelentkező tanulói azonosítószáma:
Jelentkező mobil száma:
Jelentkező e-mail címe:
Ha van szakképesítése, annak megnevezése:
További információ: felnottoktatas@bszc.hu, Tel.: +36 70 199 20 01
Állásajánlatok

Békéscsabai Szakképzési Centrum

Aktualitások
Szobor- és múzeum avatás Trefort Ágoston születésének 200. évfordulója alkalmából

2017.03.29.

Szobor újraavatással és egy múzeum megnyitásával emlékeztek a Békéscsabai SzC-hoz tartozó Trefort tagiskola tanárai és diákjai a névadó Trefort Ágoston születésének 200. évfordulójára a napokban.

Az ünnepségen Mucsi András, a Békés Megyei Önkormányzat képviseletében beszédében azt hangsúlyozta, hogy a Békés megyei kötődéssel rendelkező egykori országgyűlési képviselő, közoktatási és vallásügyi miniszter a kiegyezést követően sokat tett a hazai szakképzés alapjainak lerakása érdekében.

Mucsi Balázs, a szakképzési centrum főigazgatója pedig azt emelte ki, hogy napjainkban is hasonlóan fontos változások zajlanak a szakképzésben, hiszen az idei tanévtől kezdve immár szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzés keretében sajátíthatják el egy-egy szakma mesterfogásait az intézményben tanuló diákok.

Kiss Mihály, a Trefort iskola igazgatója pedig arról szólt, hogy a szakmai műveltség megszerzése mellett fontosnak tarja az intézmény, hogy az itt tanuló diákok személyiségét is sokoldalúan fejlesszék, hiszen a végzett tanulóknak meg kell felelniük a munkaerőpiac új kihívásainak. Mint mondta, az egykori „trefortos” diákok ma szerves részét alkotják Békés megye gazdaságának, s az iskola továbbra is mindenekelőtt a megyei szakemberigény kiszolgálást tarja egyik legfontosabb célkitűzésének.

Az évforduló alkalmából ismét leleplezték az iskola főbejárata elé áthelyezett Trefort szobrot, majd pedig átadták az aulában a Trefort Ágoston Múzeumot.

A múzeum kialakítás Csuba Zoltán nyugdíja pedagógusnak köszönhető, aki több mint egy évtizede gyűjti a szakképzés tárgyi emlékeit, így a múzeum tárlóin száz évnél is régebbi naplókat, bizonyítványokat is megtekinthetnek az érdeklődők.


További képek a galériában

GINOP 5.2.4-16
Gyakornoki program pályakezdők támogatására
GINOP 5.2.4-16