Felnőttoktatásra jelentkezés
Képzés kereső
Magyar
English
Deutch
Magyar
English
Deutch
Vízműs siker az Euroscolán – irány Strasbourg!

2017.01.28.

Április elején nagy kaland részese lehet iskolánk, a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumának és Kollégiumának maroknyi csapata!

Néhányan idén harmadjára vettünk részt az Euroscola nevű vetélkedőn, melynek témája és szervezője is az Európai Unió. Az őszi fordulón pedig sikerült olyan jó helyezést elérnünk, hogy kijutottunk Strasbourgba, az Európai Parlamentbe! Április 7-én kerül sor az utazásra, és Magyarországról rajtunk kívül csupán 4 iskola kapta meg ezt a lehetőséget.

Az út remek lesz nyelvtanulás szempontjából is, ugyanis a parlamentben egy kicsit mi is a képviselők bőrébe bújhatunk: vitázunk, felszólalunk majd, illetve be kell mutatnunk, hogy honnan is jöttünk. Mindezt persze csak angol, francia vagy német nyelven tehetjük meg. Büszkék vagyunk arra, hogy a verseny történetében eddig egyetlen szakképző intézmény sem jutott tovább a versengés ezen szakaszába, csupán gimnáziumok, és Békés megyéből is mi kaptuk meg először ezt a lehetőséget! 24 fővel készülünk fel heti rendszerességgel politikai szakkifejezésekből, törvényekből, évszámokból, hogy minél jobban szerepeljünk.

A versenyen 26 tagállam diákjai fognak részt venni rajtunk kívül, ami még izgalmasabbá teszi ezt az eseményt. Hatalmas lelkesedéssel és kíváncsisággal állunk a megmérettetés elé, és reméljük, hogy méltón képviselhetjük Békéscsabát, a Vízműt és a BSZC-t!

Tóth Alexa

vissza
Békéscsabai Szakképzési Centrum
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. centrum@bszc.hu 06 66/441-314
Békéscsabai Szakképzési Centrum
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.
06 66/441-314