Felnőttoktatásra jelentkezés
Képzés kereső
Magyar
English
Deutch
Magyar
English
Deutch
„Anglia mindig is egy álom volt számomra”

2017.12.19.

Interjú Debreceni Zitával

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanulói 13 hetes angliai szakmai gyakorlaton vehettek részt az ERASMUS+ programban. Debreceni Zita 14.A osztályos tanuló beszélt a tapasztalatiról.

-Miért jelentkeztél az ERASMUS+ programra?

-Anglia mindig is egy álom volt számomra. Anyagi okok miatt eddig nem volt lehetőségem kiutazni. Ezért ragadtam meg a lehetőséget és jelentkeztem. A nyelvtudásomat is szerettem volna fejleszteni. Ezenkívül az is motivált, hogy kipróbáljam magam, hogy hogyan tudok boldogulni egyedül, távol a családtól.

-Hol voltál szakmai gyakorlaton?

-Bournemouth városában, a tengerparton. Imádtam ezt a várost, mert sok fiataloknak szóló program volt és mindig történt valami. Nekem volt a legjobb, mert a szállásunkkal szemben volt a munkahelyem, egy 33 szobás szálloda.

-Milyen munkát kellett végezned?

-Felszolgáltam, tálaltam, a bárban és a konyhában is dolgoztam.

-Mi volt a legnagyobb élmény számodra?

-Az egyik a nyelvtudásom fejlődése. Az elején nagyokat pislogtam, amikor a skót séf beszélt hozzám. Azonban idővel, jól megértettük egymást. Tulajdonképpen egy multikulturális közegbe csöppentem bele: a munkatársaim között német és szerb diákok is voltak. Az ő kultúrájukról is többet megtudhattam. Másrészt megismerhettem az angolok pozitív oldalát. Kedvesek és figyelnek egymásra.

vissza
Békéscsabai Szakképzési Centrum
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. centrum@bszc.hu 06 66/441-314
Békéscsabai Szakképzési Centrum
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.
06 66/441-314