Felnőttoktatásra jelentkezés
Képzés kereső
Magyar
English
Deutch
Magyar
English
Deutch
Téli útüzem VÍZMŰS szemmel

2017.12.19.

Tóth-Nagy Terézia beszámolója

Minden évben november 15. környékén a Magyar Közút nyilvánosan is tájékoztatja az utazóközönséget: - Felkészültünk, jöhet a téli időjárás!

Útépítő és -fenntartó technikus diákok tanulmányait színesítve a Magyar Közút Békéscsabai Üzemmérnökségére látogattunk el ebben a hónapban. Itt meggyőződhettünk arról, milyen sok mindent jelent ez a felkészültség.

A Békéscsabai Üzemmérnökség vezetője, Borsos Pál köszöntött minket. Kiemelte, hogy cégüknél nagyon sok VÍZMŰS dolgozik és munkáltatóként számítanak végzett technikusainkra. Látogatásunk további részében Benkő Tibor, a közút munkatársa vezetett körbe minket. Megtudtuk tőle, hogy a napi jelentés alapján milyen információs láncon keresztül tájékoztatják az UTINFORM-ot. Azt is bemutatta, hogyan tudják megállapítani az UTMET adatai alapján egy kiválasztott út sókoncentrációját. A síkosság megelőzéséhez használt sóból álló „hegy” és a nedvesítettsó-szórás technológiája is érdekelt minket. A legnagyobb élménynek mégis a hóekével és sószóróval felszerelt gépkocsik és a matuzsálemnek számító ZIL hómaró beindítása számított.

Köszönjük a közút munkatársainak a kedves fogadtatást és az értékes információkat. Kívánunk nekik hóakadályoktól mentes telet, a közlekedőknek pedig csúszásmentes burkolatot!

vissza
Békéscsabai Szakképzési Centrum
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. centrum@bszc.hu 06 66/441-314
Békéscsabai Szakképzési Centrum
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.
06 66/441-314