Képzés kereső
Magyar
English
Deutch
Magyar
English
Deutch
Aktualitások
Hírek
Véradás a Szent-Györgyiben

Véradás a Szent-Györgyiben

2018.03.23
Március 22-én (csütörtökön) reggel 8 órától kezdődött az iskola elsősegély termében az OVSZ Békéscsabai Területi Vérellátó által szervezett véradás, melyen intézményünk diákjai izgatottan, de ugyanakkor örömmel vettek részt.Véradásra évente két alkalommal kerül sor iskolánkban, ősszel illetve tavasszal.A Területi Vérellátó szakemberei precizitásukkal, rutinos mozdulataikkal, és nem utolsó sorban figyelmes, segítőkész hozzáállásukkal törekednek arra, hogy a diákokban ne a fájdalom, hanem a bátorság és jótett érzete maradhasson meg.Több ízben jeleztük tanulóink felé, hogy miért is fontos a véradás. Miután megtudták, hogy három életet is megmenthet a levett vérmennyiség még lelkesebben várták a csütörtöki napot.Összesen 76 tanuló vett részt a programon. Köszönjük nekik!Reméljük, hogy szeptemberben újra számíthatunk a segítségükre!
Kollégiumi nap a Szent-Györgyiben

Kollégiumi nap a Szent-Györgyiben

2018.03.23
Hagyományápoló rendezvényeinek egyike az un. kollégiumi nap, melyet az idén március 20-án tartottunk. A nap programjának összeállításakor igyekszik a tantestület a tanulók kreativitására építeni, hasznos és szórakoztató műsort szervezni. Az idén videofilm, fotó- és rajz-, valamint versíró pályázatot hirdettünk. A fotó- és rajzpályázatra érkező alkotásokból kiállítást rendeztünk az aulában. Nagy érdeklődéssel hallgatták diákjaink Sebők Márta pszichológus előadását az agresszív viselkedés kialakulásáról és személyiségromboló hatásáról. Lélegzetelállító volt a Petrovszki Péter vezetésével megvalósult önvédelmi bemutató. Este a Kemény gitárklub zenélt a kollégistáknak és énekeltek együtt.
Kedves Szülők, Kollégák, Érdeklődők!

Kedves Szülők, Kollégák, Érdeklődők!

2018.03.21
Ebben az évben is lehetőség van az adók 1%-ának felajánlására. A BSZC Kós tagiskolájában működik a Sokoldalú Szakképzésért Alapítvány. Az alapítvány tevékenységei: - a szakmai és egyéb versenyekben résztvevő tanulók és tanulócsoportok és felkészítőik támogatása,- az iskola szakmai munkájának támogatása,- az alapítványi díj létrehozása - szorgalom és közösségi munka alapján - a szakképzős osztályok számára,- belső diákpályázatok támogatása,- hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermekek társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése,- az iskola tárgyi eszközeinek fejlesztése,- egészséges életmód, biztonságos közlekedés, környezeti nevelés és ezek megvalósítása. Adja nekünk adója 1%-át! Köszönjük a segítő szándékot és a támogatást!  
Kemény szív, Kemény akarat, Kemény felkészülés, Keményes siker!!!

Kemény szív, Kemény akarat, Kemény felkészülés, Keményes siker!!!

2018.03.21
2018. március 02-án rendezték meg az NKE Rendészettudományi tanszékén a Belügyi rendészeti ismeretek OKTV országos döntőjét. A BSZC Kemény Gábor tagintézményét négy tanuló – Balázs Tibor, Molnár Gábor, Ökrös Imre Lajos, Dolog Benedek – képviselte a színvonalas megmérettetésen. Az ötfős szakmai vizsgabizottság döntése alapján mind a négy versenyzőnk bekerült az ország legjobb tíz Belügyi rendészeti ismeretek tantárgyat tanuló hallgatói közé. Ezzel a teljesítményükkel 100-100 többlet ponttal növelték esélyeiket a rendészeti pályán való továbbtanulásban. Tanáruk, Kristofóri Zoltán szerint a felkészülés során komoly szerepet kapott a közösségi oldalak használata és az önálló kutatás a diákok részéről. Sajnos személyesen csak hetente egy alkalommal három órában tudtunk találkozni, így a srácokra nagyon sok egyéni felkészülés várt. Motivációként, egy Henry Ford idézettel „kedveskedtem” nekik a felkészülés kezdetekor: „Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.” Ők elhitték, GRATULÁLOK nekik!
Bronzérem a megyei Diákolimpián

Bronzérem a megyei Diákolimpián

2018.03.21
Szeghalmon rendezték meg a Diákolimpia kézilabda megyei döntőjét, ahol a Zwack tagiskolát az amatőr lánycsapata képviselte. A lányok szoros küzdelemben bronzérmet nyertek a tornán. Felkészítő tanár: Döge Sándor Gratulálunk a diákoknak és edzőjüknek a szép eredményhez!
Darts Diákolimpia 2017/18

Darts Diákolimpia 2017/18

2018.03.21
A Magyar Diáksport Szövetség a 2017/18-as tanévben 31. alkalommal, közel 60 sportágban, 6 korcsoportban hirdette meg az általános és középiskolások számára a Diákolimpiát, melynek célja az iskolai sport népszerűsítése, a tehetséggondozás, valamint az egészséges életmódra nevelés.  2018. március 10-én Budapesten került sor a darts sportág országos döntőjére, ahol Orosz Gréta, a BSZC Zwack tagiskolájának tizedikes szakács tanulója 4. helyezést ért el. Gratulálunk a kimagasló eredményhez!
Városi megemlékezésen jártunk

Városi megemlékezésen jártunk

2018.03.21
A Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata által szervezett március 15-i ünnepségen a BSZC Zwack tagiskolájának képviseletében Kis Kata 12/D és Hornok Balázs 10/1 osztályos tanulók helyezték el a megemlékezés koszorúját.
Március 15-i megemlékezés a Keriben

Március 15-i megemlékezés a Keriben

2018.03.21
2018. március 14-én a Keri Színjátszó körének előadásában emlékeztünk meg a 170 évvel ezelőtt kitört forradalom és szabadságharc eseményeire. A tanulók a műsorukban megelevenítették az 1848. március 15-i eseményeket. A szereplők:Petőfi Sándor - Hornok Balázs Vasvári Pál - Dénes Nataniel Irinyi János - Salamon János Jókai Mór - Ozsgyán Soma Rottenbiller Lipót - Balogh Ákos Tanácsos - Bohus-Krajó Vivien Újságárus - Kovács Gábor Rövidárus - Kupeczik Bianka Kokárda vásárló - Bányai Katalin Kitti Járókelő I. - Debreczeni Fatima Járókelő II. - Szakács Réka A műsort összeállította: Mák Beáta tanárnő Köszönjük a színvonalas megemlékezést!
A ’48-as forradalomra emlékeztek a Trefort tagiskolában

A ’48-as forradalomra emlékeztek a Trefort tagiskolában

2018.03.20
Idén a 10/B közlekedésgépész osztály és a Trefort Fiúkórus készült ünnepi műsorral. A Békés Megyei Károlyi-Huszár és Honvéd Hagyományőrző és Kulturális Egyesület támogatásával lehetőségük nyílt a fiataloknak korhű ruhákba bújni. Köszönjük Tóth Olga tanárnő és Unyatyinszki Csaba tanár úr munkáját!
Történelemnap a Keriben

Történelemnap a Keriben

2018.03.20
Iskolánk humán munkaközösségének szervezésében 2018. március 13-án tartottuk a 8. rendhagyó történelmi órák napját.A hallgatóság a történelem, ill. magyar tankönyvekből hiányzó érdekességekkel, titkokkal ismerkedhetett meg, valamint betekintést nyerhetett a sport és a politika XX. századi összefonódásába.Várfalviné Vincze Ágnes tanárnő előadása első részében Ady Endre életének párizsi szakaszát a mai modern formában - tinderezve - mutatta be az érdeklődő ifjúságnak. A tanárnő Léda korhű ruhájában jelenítette meg Ady korát. A műsor második részében Czeizel Endre orvos-genetikus tanulmányait felhasználva ismertette Ady Endre betegségeit, tálentumának genetikai hátterét.Tóth Péter tanár úr korhű sportöltözetben Puskás öcsi életébe, sporteredményeibe avatta be a hallgatókat. Bemutatta a korabeli aktuális politikai érdekek hatását a sportolók életére.Mák Beáta tanárnő vezetésével a Diákönkormányzat tagjaiból alakult Keri színjátszó csoportja reneszánsz ruhákba öltözve jeleneteket adtak elő Mátyás király életéből.Soós István tanár úr az 50-es évek jellegzetes ballonkabátos viseletében bemutatta az 50-es évek sportpolitikáját, a ma is ismert sportklubok megalakulásának történetét.Marik László tanár úrtól megismerhettük az 1936-os berlini, 1968-as mexicói és az 1972-es müncheni nyári olimpia kulisszatitkait.Az előadássorozatot Mák Beáta tanárnő élvezetes előadása zárta II. Frigyes porosz király és Barbarina Brand, valamint I. Péter cár és Marfa Szkavronszkaja (későbbi I. Katalin cárnő) szerelmi kapcsolatának bemutatásával.Az előadók és a hallgatóság megvendégelését a KVISZA alapítvány támogatásával a 14/B vendéglátásszervező és a 9/3 cukrász tanulók biztosították.Köszönjük a szervezők és a közreműködők munkáját a felejthetetlen délutánért!
Békéscsabai Szakképzési Centrum
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. centrum@bszc.hu 06 66/441-314
Békéscsabai Szakképzési Centrum
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.
06 66/441-314