close
Felnőttoktatásra jelentkezés
online 2017/2018. tanév
Köszöntjük a Békéscsabai Szakképzési Centrum Felnőttoktatásán
Válasszon több képzésünk közül, és adja le jelentkezését most online, a jelentkezem gombra kattintva.
A *-al megjelölt szakképzések hiányszakmákat jelölnek.
A választott szakképzés neve (1. helyen): Jelöljön meg akár több képzést is. Amennyiben az 1. helyen megjelölt képzés bármilyen okból kifolyólag (pl. kevés létszám) nem indulna el, úgy az azt követő 2. helyen megjelölt képzést vesszük figyelembe, egészen a 4. helyen megjelölt képzésig.

Tájékoztató a felnőttoktatásról
A választott szakképzés neve (2. helyen):
A választott szakképzés neve (3. helyen):
A választott szakképzés neve (4. helyen):
Jelentkező neve:
Jelentkező születési helye és ideje:
Jelentkező anyja neve:
Jelentkező tanulói azonosítószáma:
Jelentkező mobil száma:
Jelentkező e-mail címe:
Ha van szakképesítése, annak megnevezése:
További információ: felnottoktatas@bszc.hu, Tel.: +36 70 199 20 01
Állásajánlatok

Békéscsabai Szakképzési Centrum

Nemzetközi kapcsolatok/International relations

Szakképzési tanulók és munkatársak mobilitása, 2017. Támogatott projectek

A 2017-2019.-es pályázati időszakra a Tempus Közalapítványhoz 2017. 02. 02. határidővel benyújtott és 2017.05.19. nappal kihirdetett eredmények listáján a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a támogatott intézmények rangsorában a 8.; a Békéscsabai SZC Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a 13.; a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma 60.; a Békéscsabai SZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma a 87.

Erdélyi kereskedő tanulók szakmai gyakorlata a BSZC-ben

A Bihar megyei Érmihályfalváról fogadott kereskedő tanulókat a Békéscsabai SZC Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2016 nyarán.

Jelentkezz külföldi szakmai gyakorlatra!

Ha a Békéscsabai Szakképzési Centrumban tanulsz, a 2016/17-es tanévben az alábbi külföldi egy hónapos szakmai gyakorlati lehetőségeket kínáljuk számodra:

Autószerelő tanulók nyári gyakorlata Németországban

2016. július 03. és augusztus 01. között a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakképző Iskolája és Kollégiuma hat autószerelő tanulójának volt lehetősége arra, hogy összefüggő nyári szakmai gyakorlatát külföldön teljesítse a Vitalis fogadó partner segítségével.

Nemzetközi projektek, együttműködések

2015/2016-os tanév, 2. félév

Logisztikus gyakorlat Málta szigetén

Iskolánk négy szerencsés logisztikai ügyintéző tanulója tölthetett el egy hónapot a gyönyörű földközi-tengeri szigeten.

Jelentkezz őszi németországi szakmai gyakorlatra!

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2016. JÚNIUS 06.

„Nemzetközi Együttműködési Kultúráért” nívódíjat kapott a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Az Európai Unió Erasmus+, oktatást és képzést támogató programjának hazai koordinátora, a Tempus Közalapítvány 2008-ban létrehozta a „Nemzetközi Együttműködési Kultúráért” elnevezésű nívódíjat, melynek célja az Egész életen át tartó tanulás program keretében kiemelkedő színvonalú nemzetközi projekttevékenységet végző pályázók munkájának elismerése, a jó példák felmutatása, a minőségi megközelítés erősítése a köznevelés, szakképzés és felnőtt tanulás területén.

Automatika gyakorlat Finnországban

2016. május 01–15. között a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakképző Iskolája és Kollégiuma 5 tanulója a finnországi Sataedu középiskolában szakmai gyakorlaton vehetett részt az Európai Unió Erasmus+ programjának keretében.

Vendéglátós tanulók tavaszi gyakorlata Máltán

Iskolánk sikeres pályázatának köszönhetően, az idei tanévben másodjára utazhattak vendéglátásban tanuló diákjaink Málta szigetére, hogy ott egy hónapot eltöltve bővítsék meglévő szakmai ismereteiket. 

Jelentkezz őszi angliai szakmai gyakorlatra!

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2016. MÁJUS 29.

Jelentkezz őszi szlovákiai szakmai gyakorlatra!

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2016. MÁJUS 31.

Nyertes pályázatok az Erasmus+ programban

A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) és tagiskolái sikeresen pályáztak a Tempus Közalapítvány által az idei év első felében meghirdetett Erasmus+ szakképzési mobilitás programban.

Finn vendég a BSZC-ben

2016. május 19-én a Békéscsabai Szakképzési Centrum vendége volt Anne Laine igazgató asszony, aki a finn Sataedu középiskola szolgáltatatási szektora alá tartozó képzések vezetője.

Tanulási eredmények alapú megközelítés a képzésfejlesztésben

A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) adott otthont a Tempus Közalapítvány által szervezett, a Tanulási eredményeken alapú megközelítés a képzésfejlesztésben című kétnapos műhelymunkának.

Autóelektronikai műszerész tanulók gyakorlata Angliában

2016 tavaszán a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakképző Iskolája és Kollégiuma 3 végzős tanulója, Fazekas Bálint, Fejér Balázs, és Misecska Pál tölthetett el egy hónapot a délkelet-angliai Portsmouth városában.

Lengyelországi kirándulás

2016. április 14. és 17. között a myślenicei vendéglátóipari-turisztikai szakközépiskola látta vendégül a Békéscsabai Szakképzési Centrum diákjait és tanárait. A dél-lengyelországi iskolával többéves kapcsolatot ápol a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakképző Iskolája és Kollégiuma, és immár hagyománynak mondható, hogy minden tanévben, ősszel a lengyel, tavasszal a magyar iskola látogatja meg a másik intézményt.

Exchange Finnish students in BSZC

What are your names and professions?

Automatizálási szakértői tanulmányút Finnországban

2016 áprilisában a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakképző Iskolája és Kollégiuma három elektrotechnika-elektronika szakterületen dolgozó tanára, oktatója számára nyílt lehetőség arra, hogy kéthetes finnországi tanulmányúton vegyen részt.

Szakértői tanulmányutat szervezett a BSZC Trefort Ágoston Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Napjainkban jelentős változást tapasztalunk a magyar szakképző rendszerben. Az iskoláknak egyre inkább a társadalmi-gazdasági környezet elvárásainak kell megfelelni. Ennek a jogos igénynek megfelelően kerül átdolgozásra a szakképzési rendszerünk.

Hegesztő gyakorlat a komáromi SAM hajó- és gépgyárban

2016. február 12. és március 12. között a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakképző Iskolája és Kollégiuma öt tanulója valósított meg külföldi szakmai gyakorlatot a Stroje a mechanizmy a.s. (SAM) hajó- és gépgyárban.

Lezárult a 2. félév első külföldi szakmai gyakorlata

 A Békéscsabai Szakképzési Centrum tanulói az Erasmus+ program segítségével finnországi szakmai gyakorlaton vettek részt 2016. január 23. és február 22. között.

Nemzetközi projektek, együttműködések

2015/2016-os tanév, 1. félév  

Jelentkezz tavaszi angliai szakmai gyakorlatra!

 JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2016. JANUÁR 31.

Jelentkezz tavaszi máltai szakmai gyakorlatra!

 JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2016. JANUÁR 31.

Kereskedő és autószerelő tanulók gyakorlata Angliában

Először utazhattak Angliába BSZC-s tanulók külföldi szakmai gyakorlatra az Erasmus+ program támogatásával. A Békéscsabai SZC Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájából és a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakképző Iskolája és Kollégiumából 2015. november 21. és 2015. december 21. között három szerencsés diáknak adatott meg az a lehetőség, hogy szakmai és idegen nyelvi tudását angol munkakörnyezetben fejleszthesse.

Vendéglátós és autószerelő tanulók gyakorlata Finnországban

December közepén ért haza Finnországból a Békéscsabai Szakképzési Centrum 5 tanulója, akik egyhónapos szakmai gyakorlatot teljesítettek az ezer tó országában. A kiutazást az Európai Unió Erasmus+ programja tette lehetővé, melyben az idei tanév első felében 33-an vehettek részt a BSZC tagintézményeiből.

Jelentkezz német szakmai gyakorlatra!

 JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2016. JANUÁR 18.

Technikus tanulók gyakorlata Németországban

2015. október 27. és november 25. között a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakképző Iskolája és Kollégiuma öt gépgyártástechnológiai technikus és egy autótechnikus tanulójának volt lehetősége egy hónapos külföldi szakmai gyakorlaton részt venni Vitalis segítségével.

Jelentkezz szlovák szakmai gyakorlatra!

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2015. DECEMBER 14. A Békéscsabai Szakképzési Centrum ismét külföldi tanulás lehetőségét nyújtja az Európai Unió Erasmus+ programja által.

Vendéglátós tanulók gyakorlata Máltán

2015. október 19. és november 15. között a SZC Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája hat, vendéglátóipari képzésben résztvevő tanulója számára biztosította, hogy hazai képzését egy hónapos külföldi gyakorlattal egészítse ki.

Jelentkezz máltai szakmai gyakorlatra!

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2015. DECEMBER 14. A Békéscsabai Szakképzési Centrum ismét külföldi tanulás lehetőségét nyújtja az Európai Unió Erasmus+ programja által.

Jelentkezz finn szakmai gyakorlatra!

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2015. DECEMBER 08. A Békéscsabai Szakképzési Centrum ismét külföldi tanulás lehetőségét nyújtja az Európai Unió Erasmus+ programja által.

Jövőre Spanyolországban is gyakorlatozhatnak a vendéglátós tanulók

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor jövőre Finnország és Málta mellett már Spanyolországban is gyakorlatozhatnak a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Zwack Tagiskolájának vendéglátós növendékei az Erasmus+ uniós program keretében.

Hegesztő tanulók gyakorlata Szlovákiában

November 07-én érkezett haza Komárnóból a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakképző Iskolája és Kollégiuma öt hegesztő tanulója, miután egy hónapos külföldi szakmai gyakorlatot teljesítettek a Stroje a mechanizmy a.s. (SAM) hajó- és gépgyárban.

Logisztikusok gyakorlata Németországban

A korábbi évekhez hasonlóan, a 2015/2016-os tanévben is több szakmában biztosít iskolánk külföldi szakmai tapasztalatszerzési lehetőséget azon tanulók számára, akik megfelelnek a kiválasztási követelményeknek, és elég bátorságot éreznek ahhoz, hogy távol otthonuktól töltsenek el több hetet.

GINOP 5.2.4-16
Gyakornoki program pályakezdők támogatására
GINOP 5.2.4-16