Ugrás a fő tartalomra

5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.


66/441-314

Széchenyi 2020

Hírek


2024. márc. 11.

    Vízműsök Európában, felmérjük Portugáliát

    A 2023-2024-es tanévben iskolánk Erasmus+ szakképzési rövid futamidejű mobilitási projektet valósít meg (KA122-VET) alapítványán keresztül, melyben 3 tanulói csoport egyhónapos mobilitása január második hetétől Portugáliában, Spanyolországban és Finnországban zajlott.

    Vízműsök Európában, felmérjük Portugáliát

    Ezek folytatásaként a negyedik tanulói turnus pénteken, 2024. február 23-án, indult útnak Portugáliába, Braga városába. A három földmérő technikus tanuló, Halász Áron Tamás és Őz Vencel Ágoston 12/E, valamint Helfer Szofi 5/13D osztályból és kísérőtanáruk Brandisz-Kántor Ivett tanárnő. A diákok egy hónapos Erasmus+ szakmai gyakorlatot töltenek el a Sinergeo cégnél, amely idén a 2. vízműs turnust fogadta hétfőn. Brandisz-Kántor Ivett tanárnő és a diákok a következőképpen foglalják össze az eddig eltelt időszakot:

    „A pénteki megérkezés után szombaton Braga, vasárnap pedig Porto került kulturális felderítésre. Az előbbi nem csak tartományi központ, hanem számos zarándokhellyel is büszkélkedik, amelyek közül a Bom Jesùs a világörökség része. II. János Pál pápa vércseppjén kívül még a katedrálist körülvevő lépcsőzetes kertek, vízesések is lenyűgöztek bennünket. Egy másik székesegyház is szerepelt a városnézésen, a Santuàrio do Sameiro, ahol szó szerint a város tetején állt a csoport!

    Vasárnap Portóban folytatódott a helyi kultúra megismerése. A kikötőben kezdtük a sétát a Ponte de Luìs hídnál, amelyet Gustav Eiffel és tanítványai terveztek. Hajókáztunk a Rio Douro-n, láthattuk az óceánt és a kikötő mentén sorakozó színes házakat, borházakat (pl. Sandeman). Találtunk sajtboltot, ahol zongorakíséret mellett énekelték a What a wonderful world slágert, valamint a szardínia konzerv múzeumába is betértünk. 20 emeletnyi magasságkülönbséget leküzdve másztunk fel a Ribeira központba, amely a város történelmi centruma és az UNESCO világörökség része. A Harry Potter filmekből ismert Lello könyvesboltba sajnos idő hiányában nem tudtunk bejutni, több százan álltak sorba.

    A helyi mondás ezt tartja: “Porto dolgozik, Braga imádkozik, Coimbra tanul és Lisszabon szórakozik.” A diákok hétfőn bemutatkoztak a munkaadójuknak, átadták az ajándékokat. Kedden pedig 10 km-t gyalogolva kézi GPS segítségével már a terepen dolgoztak. Még majdnem 4 hét áll előttük, de minden kihívásnak meg fognak felelni!”

    Bohus Mária Magdolna
    ERASMUS+ projektkoordinátor

    GALÉRIA

    Vízműsök Európában, felmérjük Portugáliát

    Port2.jpg
    Port3.jpg
    port9.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Digitális témahét a Vízmű kollégiumában

    Digitális témahét a Vízmű kollégiumában

    Ismét eltelt egy év, ismét itt a digitális témahét! E rövid időszakban, digitális világunkban lényeges és meghatározó változások történtek. Gondoljunk csak a mesterséges intelligencia térnyerésére, az online csalások futótűzszerű terjedésére! Mindezek sokak mindennapjait változtatták meg. E jelenségek bizony hatással vannak tanulóink életére és lelki folyamataira is. Felelősségünknek tartjuk, hogy megmutassuk a napjainkban zajló változásokat, erősítsük a digitális kompetenciákat, és megtanítsuk diákjainkat arra, hogyan ismerjék fel és kerüljék el az online tér veszélyeit.

    2024. ápr. 16.
    Logisztika Napja Konferencia Békéscsaba 2024. április 18.

    Logisztika Napja Konferencia Békéscsaba 2024. április 18.

    A Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikum szervezésében.

    2024. ápr. 3.
    Intézmény
    Békéscsabai Kollégiumok közötti Fekvenyomó Verseny

    Békéscsabai Kollégiumok közötti Fekvenyomó Verseny

    Március 12-én másodszor rendeztük meg a hagyományteremtő szándékkal létrehozott kollégiumok közötti fekvenyomó versenyt. Az ebédlőben egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, olyan nagy volt az érdeklődés.

    2024. márc. 14.


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Békéscsabai Szakképzési Centrum

        5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.

      • Telefon: 66/441-314

        E-mail: centrum@bszc.hu

        OM azonosító: 203029

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000209


      2024Békéscsabai Szakképzési Centrum